Kazalardan Korunma ve İlk Yardım Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)
Kazalardan Korunma ve İlk Yardım metni cevapları ve soruları, Ada Matbaacılık 2. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 165-166-167-168-169-170 (Sağlık ve Spor Teması)
Kazalardan Korunma ve İlk Yardım Metni Cevapları
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 166 Cevabı
Oyun oynarken kazalardan korunmak için neler yapıyorsunuz?
- Cevap: Kendimi korumak adına çok dikkatli davranıyorum. Bisiklete biniyorsam kask takıyorum. Tehlikeli aletlerle oyun oynamıyorum, o aletlerle şakalar yapmaya çalışmıyorum.
1. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 167 Cevabı
Metinle ilgili resmi inceleyiniz. Metnin başlığından ve resimlerinden yararlanarak konusunu tahmin ediniz.
- Cevap: Bu metinde yer alan resimlerden anladığım kadarıyla oyun oynarken yaralanan çocukların başından geçenler anlatılmaktadır.
Sıranızda rahat oturunuz. Başka şeylerle ilgilenmeden metni dinleyiniz. Dikkatinizi metinde anlatılanlara yoğunlaştırınız.
2. ETKİNLİK
Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.
Ev kazalarını önlemek için olması gereken önerileri kim anlatıyor?
- Cevap: Ev kazalarını önlemek için alınması gereken önerileri, ilk yardım acil servisinde çalışan bir doktor anlatıyor.
Kazaları önlemede çocuklara düşen görevler nelermiş?
- Cevap: Kazaları önlemek için büyükler prizleri , priz koruyucularla kapatmalı, kıvrık halı kenarları düzeltilmeli , merdivenler aydınlık olmalı ve kaygan olmamalı, küvete kaymayı engelleyen malzeme konmalı, yere dökülen yağ gibi maddelerin hemen silinmesi, ilaç ve besinlerin son kullanma tarihini kontrol etmeli ve süresi bitenleri kullanmalıdır.
Kazaları önlemek için büyükler neler yapmalıymış?
- Cevap: Elektrikli ev aletlerini ve elektrikli oyuncakları ıslak elle kullanılmamalı , prizlerle oynanılmamalı, oyun bittikten sonra ayağa takılacak oyuncaklar kaldırılmalı, ev merdivenlerinden inerken trabzanlara tutunmalı, yüksek yerlere çıkmak için masa gibi şeyleri üst üste koymamalı, onun yerine merdiven kullanmalı, keskin alet eldeyken koşulmamalı, özellikle yeni yürümeye başlayan çocukların eline cam eşya ve yutabileceği oyuncaklar verilmemelidir.
Ev kazalarında vücuttaki kanamayı durdurmak için ne yapılmalıymış?
- Cevap: Ev kazalarında vücuttaki kanamayı durdurmak için temiz bir elle bastırılmalı ve bir süre kaldırılmamalıdır. Batan nesne çıkartılmamalı ve etrafı bandajla sarılarak hemen en yakın hastaneye gidilmelidir.
3. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 168 Cevabı
Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarını, ilgili resmin altına yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri konuşmalarınızda kullanınız.
- Cevap:
İlk yardım” kelimesinin anlamını sözlüğünüzden araştırınız, Cümle içinde kullanıp aşağıya yazınız.
- Cevap: Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.
Televizyonda izlediğiniz bir filmde ya da haberlerde geçen bir ev kazasını anlatınız. Kazanın nasıl olduğunu oluş sırasına göre anlatmağı unutmayınız. Konuşan arkadaşlarınızın el ve güz hareketleriyle verdiği mesajlara dikkat ediniz.
- Cevap: Geçen gün izlediğim bir filmde evin hanımı yerleri sildi hiç bir uyarı yapmadan da eşi aşağı inerken izledi. Sonra da adam çok fena bir şey kaydı. Sonra kadın şok oldu. Böyle bir kaza izledim.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 169 Cevabı
Dinlediğiniz metinde, kazalardan korunmak için bazı uyarılar verilmiş. Öğretmeniniz bu uyarıları sözlü yönerge olarak tekrarlarken siz de canlandırınız. Kazalardan korunmak için özellikle çocukların nelere dikkat etmesi gerektiğini sırasıyla oyunlaştırarak uygulayınız.
- Cevap: Bu etkinliği sınıfça yapmalısınız.
4. ETKİNLİK
Evde, okulda, arabada ilk yardım malzemelerinin içine koyulduğu çantayı inceleyiniz. Üzerinde hangi şekil var? Bayrağımızdaki şekilden farkı nedir?
- Cevap: Bayraktan farkı yıldız yoktur. Üzerinde sadece ay resmi vardır. Bu da aslında Kızılay’ın sembolüdür.
Aşağıdaki ilk yardım çantasına özel şekli çizip boyayınız.
- Cevap: Çantayı bu şekilde boyalamalısınız.
Günlük yaşantımızda, yakın çevremizde birçok şekil, sembol ve işaretler görürüz. Bu işaretlerin anlamları ne olabilir? Arkadaşlarınızla konuşup karar veriniz.
- Cevap: Çoğu bizlere bilgi vermek için konulmuşlardır. mesela Dikkat yazısının olduğu tabela ya da park aracı ya da engelli park aracı gibi işaret ve levhalar bizlere yol göstericidirler.
5. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 170 Cevabı
Oyun oynarken hiç düşüp yaralandınız mı? Yaşadığınız bir olayı ve size yapılan ilk yardımı sırasıyla yazınız. Yazarken harfler, kelimeler ve cümleler arasında uygun boşluk bırakmayı unutmayınız.
- Cevap: Küçükken oyun oynarken düşüp yaralanmışlığım vardır. Okulun bahçesinde oynarken dizim bir taşa çarptı. Beden eğitimi Öğretmenimiz hemen oracıkta ilk müdahaleyi yaptı. Dizimi önce temizledi sonra oksijenli su koydu sonra da temiz bir bezle sardı. Bu şekilde müdahalede bulunmuştu.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Yayınları Sağlık ve Spor Teması Sayfa 165-166-167-168-169-170 Kazalardan Korunma ve İlk Yardım Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ve 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kitapların cevaplarını sitemizden bulabilirsiniz. Kitap cevapları hakkında düşüncelerinizi yorum bölümüne yazabilir. Aklınıza takılan tüm soruları Egitimsayfam.com Öğretmen ekibine iletebilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz.