testyazılı sorularıçıkmış sorularkonu anlatımsoru bankası



LGS’de 1 Soru Kaç Puan Getirir?

06.06.2022

LGS sınavına yönelik yapılan araştırmalarda sorgulanan konu LGS’de 1 soru kaç puan getirir şeklinde yöneltilmektedir. LGS yani liselere giriş sınavı sayısal ve sözel alanlardan oluşmaktadır. Sözel ders konularına ilişkin 50 soru sayısal derslere ilişkili olarak 40 soru sorulmaktadır. Sınav kapsamında 3 yanlış yapılması 1 doğru cevabı götürür. Bu yüzden bazı durumlarda yapılan sınavda boş bırakma yapmak öğrenciler için daha mantıklıdır. Çünkü boş bırakılan soruların etkisiz olduğu bilinmektedir. 6 derse yönelik sorulardan oluşan LGS sınavında her dersin verdiği puanların farklı olduğu bilinir.

Puan sistemi ise aşağıdaki gibi belirtilmektedir.

  • LGS sınavında 1 Matematik soru puanı 5,1
  • LGS sınavında 1 Fen Bilgisi soru puanı 4,2
  • LGS sınavında 1 Türkçe soru puanı 3,4
  • LGS sınavında 1 Din Kültürü soru puanı 1,7
  • LGS sınavında 1 İngilizce soru puanı 1,7
  • LGS sınavında 1 İnkılap soru puanı 1,7

Yukarıda belirtilen puan tablosuna göre LGS sınavında her sorunun puanı önemli derece de sınav sonucunu etkiliyor demeliyiz. Bunun beraberinde sayısal derslerin daha yüksek puan sağladığını fark etmek gerekiyor. LGS sınavında ders konularına yönelik yapılan sınavın matematik %33, Fen bilgisi %28, Türkçe %23 Din kültürü, İnkılap ve İngilizce ders konularının yüzdeliği %5 olarak bilinmektedir.

Liseye Geçiş Sınavında Kaç Soru Var?

LGS veya liseye geçiş sınavında kaç soru var sorgulaması derslere yönelik çıkacak soru sayısının açıkça belirtilmesini gerektiriyor. Birinci oturum olarak bilinen sözel alana ilişkin Türkçe dersinden 20 soru, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru, Din kültürü dersinden 10 ve İngilizce dersinden 10 soru olmak üzere toplamda 50 soruluk sözel bölüm olduğu belirtilmektedir. İkinci oturum olarak belirtilen sayısal bölümde ise matematik ve fen bilgisi derslerinden 20’şer soru çıkacağı bilinmekte olup toplamda 40 soru şeklinde sınav tamamlanacaktır.

LGS Sınav Sistemi Nedir?

LGS sınav sistemi nedir şeklinde araştırdığınız zaman şu açıklama ile karşılaşırsınız. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlar LGS sistemi ve benzer sınav planlamasıyla isimlendirilmektedir. Bu doğrultuda LGS yani liseye geçiş sınavının TEOG sınavı yerine geçtiği bilinmektedir. LGS sınav kapsamında TIMSS ve PISA sorularının esas alınması ile öğrencilerin derecelendirildiği bilinmektedir. Mantık, muhakeme ve beceri yeteneğini ölçen sınavın genel adı LGS sınavı şeklinde bilinmektedir.

LGS Puan Hesaplama

LGS puan hesaplama kapsamında ilk başlıkta belirtmiş olduğumuz derse ilişkin puan dağılımı yeni güncellemesi ile sözel derslerden 1 puan olarak hesaplanmaktadır. Sözel dersler içinde sadece Türkçe dersinden yapılan netler 4 puan olarak hesaplanmaktadır. Geri kalan İnkılap tarihi, İngilizce ve Din kültürü 1 puan olarak bilinir. Matematik ve Fen bilgisi ders notu puanı 4 puan olarak bilinmektedir. Ortalama bir hesaplama yapıldığı zaman matematik sorularında 4 ile 6 soru net çıkarıldığında fen bilgisinden 12-15 arası net yapıldığında sınava giren öğrencilerin otomatik olarak 350 puan alınabilmesi mümkün olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.