Peygamber efendimiz (s.a.v) küçüklüğünden beri sıkıntılar içinde olmuş ve bunca sıkıntılara sabır etmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangileri Peygamber efendimizin (s.a.v) çocukluğunda gerçekleşmiştir?
Peygamber efendimiz (s.a.v)'in dedesi vefat ettiğinde kendisi kaç yaşlarındaydı?
Peygamber efendimiz (s.a.v) kendisine verilen görevi yerine getirmek için uğraşmış her türlü zorluğa ve baskıya rağmen yılmamış İslamiyet'i tebliğ etmek için uğraşmıştır. Bu parçada Peygamber efendimiz (s.a.v)'in hangi özelliği üzerinde durulmuştur?
Hz. Muhammed (sav) aşağıdaki hangi davranışıyla cesaretli olduğunu göstermiştir?
" Dünyada veya ahirette özür dilemek zorunda kalacağın söz ve hareketten uzak durmaya çalış! " yanda verilen hadiste anlatılmak istenilen aşağıdakilerden hangisidir?
Peygamber efendimiz (s.a.v) su havzalarını, ırmakları ve gölleri kirletmemek konusunda uyarılarda bulunmuş ve hayvanları ihtiyacı olan suyun su havzalarında uzakta tutulmasını söylemiştir. Buna göre aşağıda verilenlerden hangisine ulaşılabilmektedir?
Peygamber efendimiz (s.a.v)'in çocuklarından hangisi ondan sonra vefat etmiştir?
* Erdemliler Birliği anlamına gelir.
* Mekkelilerin haksızlıklara karşı oluşturmuş oldukları bir topluluktur.
* Peygamberimizde gençliğinde bu topluluğa katılmış ve görevler almıştır.
Yukarıda özellikleri verilen dernek aşağıdakilerden hangisidir?
Peygamber Efendimiz gençliğinde çok dürüst ve güvenilir olduğu için Mekkeliler tarafından .......... Olarak anılmaktaydı. Buna göre noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
" Bir millet, işlerini danışma ile yürüttüğünde sıkıntıya düşmez."
Yukarıda verilen hadiste Peygamber efendimiz (s.a.v) neye vurgu yapmak istemiştir?
İnsanlar Hz. Muhammed (sav)'e mallarını emanet eder, O'nun söylediklerine inanır, hatta bazı olaylarda O'nu hakem tayin ederlerdi.
Yukarıda Hz. Muhammed (sav)'in aşağıda verilen hangi özelliği anlatılmaktadır?
Peygamberimiz (s.a.v.) bir Hadis'i şeriflerinde “Kuvvetli kimse güreşte başkalarını yenen kimse değildir. Öfkelendiğinde öfkesine hâkim olandır” buyurmuştur.
Bu hadis bize neyi öğretir?