4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre ilde ve merkez ilçede görevli memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında soruşturma izni aşağıdakilerden hangisi tarafından kullanılır? (2020)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre yetkili merci, soruşturma izni konusundaki kararını suçun öğrenilmesinden itibaren ön inceleme dâhil en geç kaç gün içinde verir? (2020)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre olayın yetkili mercie iletilmesi, işleme konulmayacak ihbar ve şikâyetler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? (2020)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre ön inceleme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? (2020)
I. İtiraz süresi, yetkili merciin kararının tebliğinden itibaren on gündür.
II. İtirazlar, öncelikle incelenir ve en geç üç ay içinde karara bağlanır.
III. Verilen kararlar kesindir.
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre verilenler doğru-yanlış olarak değerlendirildiğinde sıralama aşağıdakilerden hangisi olur? (2020)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre köy ve mahalle muhtarları hakkında ilçelerde soruşturma izni vermeye yetkili merci aşağıdakilerden hangisidir? (2019)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre ön inceleme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? (2019)
I. Suçun hukuki niteliğinin değişmesi, yeniden izin alınmasını gerektirir.
II. Soruşturma izni, şikâyet, ihbar veya iddia konusu olaylar ile bunlara bağlı olarak ileride soruşturma sırasında ortaya çıkabilecek konuları kapsar.
III. Soruşturma sırasında izin verilen olay ve konudan tamamen ayrı veya farklı bir suç olarak nitelendirilebilecek bir fiil ortaya çıktığında, yeniden izin alınması gerekmez.
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre verilenler doğru-yanlış olarak değerlendirildiğinde sıralama aşağıdakilerden hangisi olur? (2019)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre itiraz süresi, yetkili merciin kararının tebliğinden itibaren en geç kaç gündür? (2019)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre kaymakamlar için davaya bakmaya yetkili ve görevli mahkeme aşağıdakilerden hangisidir? (2019)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre ilçe belediye başkanları hakkında soruşturma izni vermeye yetkili merci aşağıdakilerden hangisidir? (2018)
I. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri
II. Bakan Yardımcıları
III. Kaymakamlar
IV. Valiler
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre yukarıdakilerden hangilerinin hazırlık soruşturması Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı veya Başsavcıvekili tarafından yapılır? (2018)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre valiler için davaya bakmaya yetkili ve görevli mahkeme aşağıdakilerden hangisidir (2018)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre aşağıdakilerden hangisi memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında yapılacak ihbar ve şikâyetler ile ilgili zorunluluklardan biri değildir? (2018)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre yetkili merci, soruşturma izni konusundaki kararını suçun bizzat öğrenilmesinden itibaren ön inceleme dâhil en geç kaç gün içinde verir? (2018)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre, merkez ilçedeki bir okulda görevli öğretmen hakkında soruşturma izni vermeye yetkili merci aşağıdakilerden hangisidir? (2017)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamına aşağıdakilerden hangisi girmez? (2017)
- - - -, memurlar ve diğer kamu görevlilerinin bu Kanun kapsamına giren suçlarına ilişkin herhangi bir ihbar veya şikâyet aldıklarında veya böyle bir durumu öğrendiklerinde ivedilikle toplanması gerekli ve kaybolma ihtimali bulunan delilleri tespitten başka hiçbir işlem yapmayarak ve hakkında ihbar veya şikâyette bulunulan memur veya diğer kamu görevlisinin ifadesine başvurmaksızın evrakın bir örneğini ilgili makama göndererek soruşturma izni isterler.
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir? (2017)
I. İş veya ikametgâh adresinin bulunması
II. İddiaların ciddi bulgu ve belgelere dayanması
III. İhbar veya şikâyetlerde kişi veya olay belirtilmesi
IV. Yapılacak ihbar ve şikâyetlerin soyut ve genel nitelikte olması
V. İhbar veya şikâyet dilekçesinde dilekçe sahibinin doğru ad, soyad ve imzasının bulunması
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre memurlar hakkında yapılacak ihbar ve şikâyetlerin işleme konulma şartları ile ilgili yukarıdakilerden hangileri doğrudur? (2017)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre soruşturma izni verilmesine ilişkin karara karşı, yetkili mercinin kararının tebliğinden itibaren hakkında inceleme yapılan bir öğretmen kaç gün içinde itiraz edebilir? (2017)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre il ve ilçe belediye başkanları hakkında soruşturma izni vermeye yetkili merci aşağıdakilerden hangisidir? (2021)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre ön inceleme ile görevlendirilen kişi veya kişiler, bakanlık müfettişleri ile kendilerini görevlendiren mercinin bütün yetkilerini haiz olup, bu Kanun’da hüküm bulunmayan hususlarda aşağıdakilerden hangisiyle işlem yapabilirler? (2021)
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre itirazlar en geç kaç ay içinde karara bağlanır? (2021)