Öğrenme ve Öğretme Süreçleri - 10 Testi Öğrenme ve Öğretme Süreçleri kategorisinde Soru Sayısı 10 Soru için toplam süre 15 Dakika
Öğretimde ne kadar çok eşya ve maddeden yararlanılırsa, konuların öğrenilmesi de o kadar kolaylaşır. Öğretim etkinlikleri öğrencilerin birden fazla duyu organını öğretim sürecinde aktif kılabilmeli. (Örneğin anlatım yöntemini kullanan bir öğretmen tepegöz, projeksiyon cihazlarını da kullanarak dersini anlatmaktadır.)
Bu görüş ile ifade edilen öğretim ilkesi hangisidir?
Derse başlarken öğrencinin neleri bildiğinin ortaya çıkarılması ve öğretim etkinliklerinin düzenlemesi hangi öğretim ilkesinin dikkate alındığının göstergesidir?
2005’te uygulamaya konulan ilköğretim programlarının dayandığı belirtilen yapılandırmacı (oluşturmacı) öğrenme yaklaşımı için aşağıdaki şıklardan hangisi doğrudur?
Bir öğretmen öğrencilere konu alanının yanı sıra • bilimsel süreç becerilerini kullanma • araştırma, keşfetme • gerçek yaşam durumlarını test etme • ortaya çıkan ürünleri sunma becerilerini de kazandırmayı amaçlamaktadır.
Buna göre, öğretmen aşağıdaki yöntem, teknik ya da yaklaşımlardan hangisini kullanırsa amacına en çok hizmet etmiş olur?
Zeynep Öğretmen, öğrencilerinin özyeterlik algılarını geliştirmeye çok önem vermekte ve öğrenme-öğretme sürecini buna göre düzenlemeye çalışmaktadır. Bu süreçte öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını dikkate almakta ve iş birliğine dayalı öğretim yapmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi Zeynep Öğretmen’in sınıfında özyeterlik algısı gelişmiş öğrencinin yapacağı davranışlardan değildir?
Öğretmen öğrencilerle etkili iletişim kurmada, mesajın hangi özelliğine öncelikle dikkat etmelidir?
Öğrenci düzeyine uygunluk ilkesinin sınıf içinde etkili bir biçimde uygulanması için aşağıdakilerden hangisine öncelik verilmelidir?
Öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyine uygun etkinlik düzenleyen, etkinlikleri aşamalı bir şekilde uygulayan bir öğretmenin yararlandığı öğretim ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?
15 yaş ve üzeri öğrencilerin bulunduğu bir sınıf ortamında aşağıdaki etkinliklerden hangisini yaptıran bir öğretmenin, öğrenciye görelik ilkesine uygun olmayan bir öğretim gerçekleştirdiği söylenebilir?
Bir öğretmen, fizik dersinde öğrencilerine vektörlere dayalı problemleri çözmeleri için gerekli becerileri kazandırmak üzere düzenlediği öğretim sürecine başlamadan önce onlara bu konunun nerede ve nasıl işlerine yarayacağını sorar, onlardan cevaplar alır. Öğrencilerin konuya ilişkin ön koşul bilgilere sahip olup olmadıklarını belirleyerek varsa eksikliklerini giderir. Konuya ilişkin bilgileri öğrencilerdeki ön bilgilerle ilişkilendirerek açıklar. Daha sonra tahtaya değişik problemler yazarak öğrencilerine çözdürür ve çeşitli fizik deneyleri yaptırır.
Bu öğretmenin öğretim sürecini düzenlerken aşağıdaki öğretim ilkelerinden hangisini temel aldığı söylenemez?