Deneme Sınavı - 26 Testi Deneme Sınavları kategorisinde Soru Sayısı 20 Soru için toplam süre 30 Dakika
Türkiye’de ilk kez çevre politikalarının oluşturulması amacı ile 1978 yılında kurulan kurum aşağıdakilerden hangisidir?
Birleşmiş Milletler öncülüğünde imzalanan küresel ısınmaya yönelik hükümetler arası ilk çevre sözleşmesi aşağıdakilerden hangisidir?
Türkiye’nin uluslararası çevre sözleşmelerini imzalamasının iç hukuktaki hükmü aşağıdakilerden hangisidir?
Uluslararası Enerji Birliği'nin raporuna göre 2020 ve 2030 yıllarında dünyanın net elektrik üretiminde en büyük paya sahip olması beklenen enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
İklim değişikliğine, gerçekçi ve kalıcı çözümler için, gelişmiş ülkelerin önümüzdeki birkaç on yıl içinde sera gazı salımlarını 1990 yılı düzeyinin en az %50 altına çekmesi gerekiyor. Gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye de Paris Anlaşması kapsamında sera gazı salımını 2030 düzeyine göre (artıştan) azaltmayı taahhüt etmiştir.
Türkiye'nin sera gazı salım azaltım taahhüdü aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin taraf olduğu çevre ile ilgili uluslararası sözleşmelerin konularından biri değildir?
BM çatısı altında kurulan ve görevi çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi olan kurum hangisidir?
İklim değişikliği konusunda, katı atıklar için en akılcı, en çağdaş, en etkili ve çevreye en saygılı yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
Atıkların fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerden geçirildikten sonra ikincil ham madde olarak üretim sürecine sokulması aşağıdakilerden hangisi ile tanımlanır?
I. Küresel ısınma ve iklim değişikliği II. Ozon tabakasının incelmesi III. Asit yağmurları
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri küresel çevre sorunlarındandır?
Araştırma probleminin sunulduğu, bu problemle ilgili önceki çalışmaların özetlendiği ve yapılan çalışmaların hangi amaçla yapıldığı gibi bilgilerin bulunduğu araştırma bölümü aşağıdakilerden hangisidir?
Önceden ortaya çıkmamış buluşlar keşfetmek amacıyla araştırma faaliyetleri yaparak, ilk önce araştırmak, daha önce bulunmamışı bulmak sonrasında ürünü ve bilgiyi yenilemek demektir. Yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Bilimsel bilginin paylaşımı için kullanılan bir tür yazılı iletişim biçimine ne ad verilir?
Araştırmada toplanan verilerin araştırma problemi ile ilgili olarak neleri söylediğini ve hangi sonuçları ortaya koyduğunu belirleme süreci aşağıdakilerden hangisidir?
Selin sınıfta istenmeyen öğrenci davranışlarını önleme stratejilerinin etkililiğini belirlemek üzere bir araştırma planlamıştır. Öğretmenin dersinde önceden belirlenen üç stratejiyi kullanmasını ister ve bunların işe yarayıp yaramadığına ilişkin veri toplayarak araştırmasını gerçekleştirir. Selin bu araştırmanın verilerini toplarken hangi veri toplama yöntemini kullanmıştır?
Araştırmada kullanılan, fikir, düşünce ya da materyallerin sahiplerine ilişkin bilgilere, genellikle yazar soyadlarına göre alfabetik bir düzen ve belli bir sistem içerisinde yer verildiği bölüm hangi bölümdür?
“Bir araştırmanın sonuçlarını, araştırmanın bütünlüğünü bozacak şekilde ve uygun olmayan biçimde parçalara ayırarak çok sayıda yayın yapmak.”
Aşağıdaki hangi etik dışı davranışlara örnektir?
Aşağıdakilerden hangisi Ar-Ge faaliyetleri kapsamında değildir?
Aşağıdakilerden hangisi Ar-Ge'nin risklerinden birisidir?
Belirli süreçler veya ticari amaçlar için yapılan araştırmalar neticesinde yeni bilgiler elde etmenin amaçlandığı Ar-Ge çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?