testyazılı sorularıçıkmış sorularkonu anlatımsoru bankası

TYT - AYT Din Kültürü: İnanç TEST - 2

İnanç konusu TYT - AYT Din Kültürü dersi test çöz sayfasındasın. İnanç Konusu test için her sorunun 1 dakika süresi vardır. Aşağıdaki İnanç konusu TYT - AYT Din Kültürü dersi testini belirtilen süre içerisinde çözdükten sonra en aşağıda bulunan \"cevapları kontrol et\" butonuna tıklayarak İnanç Konusunda yaptığın doğru - yanlış sayısı, cevaplar ve aldığın puanı görebilirsin.

Sıralı Test Çöz
Soru 1
İmanın tarifi aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Soru 2
- Allah'ın insana yaratılışı esnasında bazı hususları bildirmesidir.

- Allah'ın insana kendi çaba ve iradesi neticesinde bilgi vermesidir.

- Allah'ın kulun kalbine bir şeyi koyması ve yerleştir­mesidir.

Bu açıklamalar aşağıdakilerden hangisiyle ilişkilidir?
Soru 3
Evrendeki olaylar bir düzen ve yasalar çerçevesinde, sebep-sonuç ilişkisi içindedir. İnsan evrende geçerli olan yasaları gözeterek, akıl ve iradeleriyle sebepleri bulabilirler. Bir çiftçi tohum ekmeden, ürün elde ede­mez. Çiftçi tarlasını zamanında sürmeli, tohumunu ek­meli, gübrelemeli ve sulamalıdır. Sonra da bol ve iyi ürün alabilmek için Allah'tan yardım dilemelidir.

Parçada verilenleri destekleyen ayet, aşağıdakilerden hangisidir?
Soru 4
"Allah ve Resulü, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir erkek ve kadının, o işi kendi isteklerine gö­re seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resulüne karşı gelirse apaçık bir sapıklığa düşmüş olur." (Ahzap sure­si, 36. ayet)

Bu ayet ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Soru 5
Bir amelin salih olabilmesi için ameli işleyen kimsenin mümin olması, şirk ve gösterişten uzak durması, ame­li iyi bir niyet ve ihlasla yapması ve amelin İslam'ın pren­sipleriyle çatışmaması gerekir. İnanmayan bir insanın yaptığı güzel, faydalı, işler "salih amel" kapsamında de­ğerlendirilemez. Çünkü amelin sıhhati için imanın ge­rekli olduğunu Yüce Kitabımız Kur'an şöyle ifade et­mektedir: "Kim iman (esaslarını) inkar ederse o kim­senin ameli boşa gider." ( Maide, 5)

Bu parçada verilenlere göre, iman ve amel ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Soru 6
"Bilgi-tasdik-ikrar'"ı içine alan kavram aşağıdakiler­den hangisidir?
Soru 7
"Uyanıncaya kadar uyuyan kişiden kalem kaldırıldı." (Hadis)

Bu hadisle ilgili, aşağıdakilerden hangisi söylenebi­lir?
Soru 8
İman kalp ile ............ ve dil ile ............ dır.

Yukarıdaki belirlemede boş bırakılan yerlere sırasıy­la aşağıdaki kavramlardan hangileri gelmelidir?
Soru 9
"Amentü" de ifadesini bulan; "Allah'a, meleklerine, Ki­taplarına, Peygamberlerine, Ahiret gününe, Kadere, yani hayır ve şenin Allah'tan olduğuna, Öldükten sonra tekrar diriltilip Mahşere gönderilmeye" iman etmek ve beraberinde "Kelime-i Şahadet" getirmekten ibarettir. Bu tür iman daha ayrıntıdır. Bunlara "İmanın Şartları" adı verilir. Peygamber Efendimiz de, "İman nedir?" sualine, bu şekilde cevap vermiştir.

Bu parça aşağıdakilerden hangisiyle ilişkidir?
Soru 10
Allah (cc)ın gönderdiği İslamı, Hz. Muhammed (sav)in getirip tebliğ ettiği Din'in bütün esaslarını, bütün hü­kümlerini kalp ile doğrulamak, dil ile söylemek, bir an­lamda İslamın doğruluğuna tanıklık etmek demektir.

Bu açıklama aşağıdakilerden hangisi için geçerlidir?
Soru 11
Bir kimse inanılacak esasların hepsini kabul etse fakat bir veya birkaçına inanmasa, mesela meleklere veya namazın farz oluşuna yahut adam öldürmenin haram­lığına inanmasa iman etmiş sayılmaz. İman edilecek esaslardan birini kabul etmeme durumunda iman ger­çekleşmemiştir ki artması veya eksilmesi söz konusu olsun. Herkes aynı şeylere iman etmekle yükümlüdür.

Bu paragrafa göre, aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılır?
Soru 12
Kalpte bulunan iman, tasdik veya marifetin dünya ha­yatında bir hüküm ifade edebilmesi için dil ile söylen­mesi, hareketlere yansıtılması ve gösterilmesidir.

Bu iman tanımındaki obje aşağıdakilerden hangisi­dir?
Soru 13
İnsanı diğer canlılardan ayıran ve onu sorumlu kılan temyiz gücü, düşünme ve anlama melekesidir.

Bu parçada verilen tanım aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ilgilidir?
Soru 14
. .............. ; kalpte bulunan iman, tasdik veya marifetin dünya hayatında bir hüküm ifade edebilmesi için dil ile söylenmesi, hareketlere yansıtılması ve gösterilmesi­dir.

Bu parça aşağıdakilerden hangisiyle başlamalıdır?
Soru 15
- "Allah'ım bana öğrettiklerinle beni faydalandır. Bana fayda verecek ilmi öğret ve ilmimi artır."(Tirmi­zi)

- "Faydasız ilimden sana sığınırım." (Nesai)

- "Allah'ım fayda vermeyen ilimden kabul olmayan duadan, korkmayan kalpten ve doymayan nefisten sana sığınırım." (İbn Mace)

Bu hadislerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebi­lir?
Test Bilgileri ve Sonuçlarım
  • Toplam Soru : 15
Ek Bilgiler