Güncel olay veya konuların öznel yargılara dayanılarak anlatıldığı yazı türüne fıkra (köşe yazısı) denir.Aşağıdakilerden hangisi bu açıklamayı örneklendiren bir metindir ?
A Yeşilay, toplumla iletişimde sanatın gücüne başvuran projelere imza atmaya devam ediyor. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması da bu projelerden biri. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni 7 Kasım Perşembe günü Yeşilay Genel Merkezinin bulunduğu Sepetçiler Kasrı’nda düzenlendi. Büyük ödülün sahibi “Kestik” isimli eseriyle Yener Şentürk oldu.
B 1960’lı yıllarda dünya genelinde sinema filmlerinin seyirci sayısı, öncesine göre yarım milyon civarında azalmıştı. Televizyonların yaygınlaşmasıyla bir zamanların çok kâr eden ünlü film stüdyolarının bazıları kapanmış, bazılarıysa kapanma noktasına gelmişti. Televizyon seyircisini geri kazanmak için mücadele eden sinema endüstrisi bu dönemde daha evrensel filmler üretmeye çalışıyordu. Ayrıca bu dönemde yaşanan önemli teknolojik gelişmeler sinemada anlatım dilini kökten değiştirdi. Sinemada yeni bir çağ olarak adlandırılan bu on yıllık dönemde büyük bütçeli yapımlar vizyona girdi.
C Gittikçe azalan risk altındaki hayvanların sayısı her geçen gün artsa da bugünlerde alarm zilleri en fazla, ihmal edilmiş ve nesli tükenmekte olan bir tür için çalıyor: bahçecilikle uğraşan çocuklar. Eğer çocukların, bitki yetiştirmenin havamızın ve çevrenin kalitesini artırmaya yardım ettiğini ve bunun iklim değişikliğinin etkilerini azaltacağını anlamalarını sağlarsak sanıyorum, ardından çoğu, daha mutlu ve gelecek hakkında daha az korkmuş olacak. Çevremizi korumak için hem tek kullanımlık plastikleri kullanmak gibi yaptığınız şeylere son verebilir hem de bahçecilik ile uğraşmaya başlayabilirsiniz. En iyisi ikisini de yapmak.
D Tırmanma; yürüme, koşma ve sıçrama gibi, insanların hareketle ilgili en temel becerileri arasında yer alır. Aslında tırmanma becerisini hayatımızın çoğu alanında kullanırız. Örneğin evlerde ayaklı merdivenlere, parklarda demir çubuklara, bahçede ağaçlara veya spor salonlarında halatlara tırmanırız. Yerden ne kadar yükseğe tırmanırsak o derece farklı duygular hissederiz. Bu duyguları daha yoğun yaşamak isteyen sporcular ise dağlarda çok yüksek kayalara tırmanmaya çalışır.