Öğrenci sayısının fazla olduğu bir sınıfta öğretmen, zamanı kısıtlı olduğu için ders süresini iyi kullanmaya özen göstermiştir. Kısa zamanda öğrencilerine kazandırdığı genellemelerin aktarılması sürecinde arada bir sorular sorup zaman kaybetmemek için bu soruları kendisi cevaplamış ya da bazı durumlarda söz isteyen öğrencilerine cevaplamaları için fırsat vermiştir. Ayrıca dersini işlerken ses tonunu ayarlamaya dikkat etmiştir.
Öğretmen bu süreçte aşağıdaki öğretim yöntem ya da tekniklerinden hangisini kullanmıştır?
Cem Öğretmen; her dersin başını bir önceki ders kapsamında yer alan bilgilerin tekrarına ayırmakta, böylece yeni konuya geçmeden iyi anlaşılmayan noktaları belirlemeyi ve gidermeyi sağlamaktadır.
Cem Öğretmen'in bu uygulamayı yapmasının temel amacı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Öğrenme sürecinde tüm öğrencilerin istenilen öğrenme çıktılarına ulaşmaları gerektiğine inanan ve sınıfın küçük bir bölümünün öğrenebildiği içeriğin tüm öğrenciler tarafından kavranabileceği varsayımını göz önünde bulunduran bir öğretmen, öğrencilerinin ön bilgilerinin eksik olduğunu düşünmekte, tüm bu işlemleri kendince yapmasının programı var olan sürede yetiştirememesi anlamına geleceği düşüncesini de taşımaktadır.
Bu öğretmene söz konusu durum karşısında aşağıdaki öğrenme - öğretme model ya da yaklaşımlarından özellikle hangisini kullanması yönünde öneride bulunulmalıdır?
Sınıfında tartışma yönteminden yararlanmayı amaçlayan Esra Öğretmen'in yöntemi uygularken aşağıdakilerden hangisine dikkat etmesi gerekmez?
Tekniğin uygulanmasında ilk olarak sınıfın köşelerine üzerinde “neredeyse hiç”, “bazen”, “sıklıkla” ve “kesinlikle” ifadeleri yazan kartlar yerleştirilir. Öğrencilerden konu ile ilgili bilgisini ifade eden köşeye gitmesi istenir. Kendi köşesine giden öğrenci, konu hakkında ne bildiğini ve neden bu köşede olduğunu açıklar.
Yukarıda özellikleri verilen öğretim tekniği aşağıdakilerden hangisidir?
Öğrencilerin eş zamanlı olarak çeşitli öğrenme aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri merkezlerdir. Bir konunun farklı alt bölümleri farklı alanlarda hazırlanır. Bu alanlar, aynı ortamdadır. Öğrenciler farklı hazırbulunuşluk düzeylerine göre farklı öğrenme görevi ve aktivitesine yönlendirilir.
Yukarıda bahsedilen yöntem veya teknik hangisidir?
o Öğrencinin, problem çözme becerisini kullanarak bilimsel yöntemi izlemesini sağlar.
o Öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerinin geliştirilmesine katkı getirir.
o Bilimin anlaşılmasını, bilgiyi incelemeyi, analiz etmeyi ve bir senteze ulaşma becerilerini geliştirir.
o Öğrencinin metabilişsel niteliklerine göre sonuca ulaşması önemlidir.
Bazı temel özellikleri verilen öğretim strateji ya da yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?
Problem çözme uygulamalarında aşağıdakilerden öncelikle hangisinin dikkate alınması gerektiği söylenebilir?
Bu teknikte ilk olarak öğrenci bir kâğıda büyük bir kutu çizer, ardından bu kutunun içine küçük bir kutu çizer. Dıştaki kutuya “Ne biliyorum?” içteki kutuya ise “Ne bilmeliyim?” sorusunu yazar. Sonra da bu sorulara cevap arar.
Yukarıda özellikleri bahsedilen teknik hangisidir?
Bu stratejide öğretmen öğrencilere konu seçimi konusunda rehberlik eder ve ilgi alanlarına göre sınıfı gruplara ayırır. Daha sonra araştırmayı planlama, araştırmayı yürütme, bulguları sunma ve sonuçları hem bireysel hem de grup olarak değerlendirmede onlara yardımcı olur.