TYT Matematik: Hareket Problemleri TEST - 1

Hareket Problemleri konusu TYT Matematik dersi test çöz sayfasındasın. Hareket Problemleri Konusu test için her sorunun 1 dakika süresi vardır. Aşağıdaki Hareket Problemleri konusu TYT Matematik dersi testini belirtilen süre içerisinde çözdükten sonra en aşağıda bulunan \"cevapları kontrol et\" butonuna tıklayarak Hareket Problemleri Konusunda yaptığın doğru - yanlış sayısı, cevaplar ve aldığın puanı görebilirsin.

Sıralı Test Çöz
Soru 1
Birinin hızı diğerinin 4 katı olan iki araç birbirlerine doğru hareket ederek 3 saat sonra karşılaşıyorlar.

Aldıkları toplam yolun 620 km den az olduğu bilin­diğine göre, yavaş gidenin saatteki hızı tam sayı olarak en fazla kaç km olabilir?
Soru 2


Bir hareketli A ve B şehirleri arasındaki yolu saatte 40 km hızla, B ve C şehirleri arasındaki yolu saatte 80 km hızla, C ve O şehirleri arasındaki yolu saatte 100 km hızla alıyor.

Hareketlinin A şehrinden D şehrine aynı zamanda sabit hızla varması için hızı ne olmalıdır?
Soru 3
Üç saat süren bir yarışta, bir otomobilin her bir saatlik zaman diliminde tamamladığı tur sayıları aşağıdaki grafikte verilmiştir



Bu otomobil, yarışın son bir saatinde sabit hızla ilerlediğine göre, yarışın başlangıcından 132 da­kika sonra toplam kaç tur tamamlamıştır?
Soru 4
Bir vapur bir ırmağın aynı tarafında bulunan A kentin­den B kentine 3 saatte gittiği yolu 160 dakikada geri dönüyor.

Buna göre, vapurun hızı akıntının hızının kaç katıdır?
Soru 5


Hızları arasında 2V1 = 3V2 bağıntısı olan iki cisim A ve B noktalarından aynı anda zıt yönde harekete baş­lıyorlar. İki cisim karşılaştıktan sonra yollarına devam ediyorlar. A ve B ye vardıklarında beklemeden geri dönüyorlar.

İki cisim ikinci kez Adan 30 km uzaklıkta karşılaş­tıklarına göre, A ve B arası kaç kilometredir?
Soru 6
Bir araç A ve B kentleri arasındaki mesafeyi saatte 60 kilometre hızla giderse yolu 30 dakika geç, saatte 80 kilometre hızla giderse yolu 48 dakika erken alıyor.

Buna göre, A ve B kentleri arası kaç kilometredir?
Soru 7


Şekildeki gibi N den dakikada 40 metre, M den 60 metre hızla iki cisim aynı anda gösterilen yönde hareket ederse, ilk kez hangi noktada yan yana gelirler?
Soru 8
Aşağıda bir dik üçgenden ve bu üçgenin hipotenüsünü çap kabul eden yarım çemberden oluşan bir koşu parkı gösterilmiştir. Bu parkta üç koşu yolu bulunmaktadır.

Başlangıç noktasından aynı anda koşmaya başlayan Ali A, Burak B, Can ise C yolunu kullanarak bitiş nok­tasına varıyor.



Ali, Burak ve Can bitiş noktasına aynı anda vardığına göre, hızlarının orantılı olduğu sayılar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9


Şekildeki gibi B den saatte 60 km, C den saatte 90 km hızlarla iki araç zıt yönde hareket ediyorlar. Araç­lar A ve D ye vardığında hiç durmadan geri dönüyor­lar ve 3 saat sonra karşılaşıyorlar.

Buna göre, C ve D arası kaç km dir?
Soru 10
Dakikadaki hızı 80 metre olan bir tren kendi uzun­luğunun 6 katı uzunluktaki bir tüneli 14 dakikada geçtiğine göre, trenin uzunluğu kaç metredir
Soru 11
Bir çapı [AB] olan çembersel bir pistin uzunluğu 360 metredir. Dakikadaki hızları 45 metre ve 55 metre olan iki hareketli A ve B noktalarından aynı anda aynı yönde harekete başlıyorlar.

Hızlı giden hareketli diğerine kaç dakika sonra üçüncü kez yetişir?
Soru 12
Akış hızı dakikada 15 metre olan bir ırmakta daki­kadaki yüzme hızı 40 metre olan bir adam 16 daki­kada en çok kaç metre uzağa gidip dönebilir?
Test Bilgileri ve Sonuçlarım
  • Toplam Soru : 12
Ek Bilgiler