18 Ekim 2022 TMGD Soruları Testi TMGD Soruları kategorisinde Soru Sayısı 48 Soru için toplam süre 72 Dakika
Dökme olarak taşınmak istenen aşağıdaki maddelerden hangisi yeterli havalandırmaya sahip araçlar ve konteynerlerde taşınmalıdır?
Sabit tank taşımacılığına ilişkin aşağıdakilerden hangileri doğrudur?
I. % 36 amonyak içeren UN 2073 maddesi 12 bar test basıncına sahip ısı yalıtımlı bir tankta taşınabilir. II. Soğutucu Gaz R32 maddesinden 10.000 l kapasiteli bir tanka kütle olarak 7.000 kg konabilir. III. UN 1744 maddesinin taşındığı tank, kapasitesinin % 80’i kadar doldurulabilir. IV. UN 1962 maddesi, 250 bar test basıncına sahip ısı yalıtımsız bir tankta taşınamaz. V. UN 1565 maddesinin 3 kapaklı alttan doldurmalı veya boşaltmalı ağızlara sahip tanklarda taşınmasına müsaade edilmez.
Aşağıdakilerden hangileri doğrudur?
I. UN 3513 maddesinin taşınmasında alüminyum alaşımlı silindirler kullanılamaz. II. UN 1744 maddesinin taşındığı basınçlı kaplar, basınç tahliye cihazıyla donatılmalıdır. III. UN 2015 maddesinin taşındığı 6HB1 kodlu ambalaja bu maddeden en fazla 250 l doldurulabilir. IV. 4-Nitrosefanol maddesinin taşındığı ambalajın kütlesi 50 kg’ı geçmemelidir. V. UN 1951 maddesinin taşındığı açık kriyojenik kapların kapasitesi 450 l’den fazla olamaz.
Aşağıdaki ambalajları içeren maddelerin hangisi sadece kapalı araçlarda veya kapalı konteynerlerde taşınabilir?
ANTİMON TOZU için aşağıdakilerden hangileri doğrudur?
I. Deneyimlerle veya hayvanlar üzerindeki deneylerle bilinen, oldukça küçük miktarları tek bir etki ile veya kısa süreli etki ile insan sağlığına zararlı olan veya öldüren, solunum yolu ile veya deriden emilim ile veya sindirim yoluyla etkili olan maddeler kapsamında kalan, inorganik katı maddedir. II. 31N, 11G, 13M2 kodlu ambalajlarda taşınabilmesine müsaade edilmiştir. III. Çelik, sabit (çıkarılamaz) kapak ambalaj içinde 60 kg taşınabilir. IV. Bu maddenin 10 gramının araç veya konteyner içine sızması veya dökülmesi halinde, dökülen miktar az olduğundan, taşıma faaliyetine devam edilebilir. V. Bu maddenin dökme yük olarak taşınması, sadece tam yük şeklinde olacaktır.
Aşağıdakilerden hangileri yanlıştır?
I. Etil Nitrit Çözeltisinin taşınması sırasında 45 l ürün kaybının olduğu kaza için kaza raporu hazırlanmalıdır. II. Tehlikeli maddenin taşındığı bir tankerin kazasında, sürücünün yaralandığı ve iki gün hastanede kaldığı kaza için kaza raporu hazırlanmalıdır. III. Ebola virüsü içeren numunelerin taşındığı aracın devrildiği bir trafik kazasında kaza raporu hazırlanmasına gerek yoktur. IV. Anlaşmaya taraf ülkelerden birisinin topraklarında tehlikeli malların yüklenmesi, doldurulması, taşınması veya boşaltılması sırasında ciddi bir kaza veya olay olursa, 1.8.5.4'te belirtilen modele uygun bir rapor, sırasıyla yükleyen, dolduran, taşımacı, boşaltan veya alıcı tarafından olaydan en geç üç ay sonra anlaşmaya taraf ülkenin ilgili yetkili makamına sunulacaktır. V. Tehlikeli madde taşıyan bir aracın karıştığı bir kaza sonrası meydana gelen tehlikeli mal sızıntısı nedeniyle oluşan 70.000 Avro çevresel zarar için kaza raporu hazırlanmalıdır.
ADR ile ilgili aşağıdakilerden hangileri doğrudur?
I. "Tabla" (Sınıf 1) iç, ara veya dış ambalaja yerleştirilen ve ambalaja sıkıca geçmiş hâldeki, metal, plastik, mukavva veya başka bir uygun maddeden mamul bir tabakayı ifade eder. II. Kolayca peroksit oluşturan Sınıf 3 maddelerinin (heterosiklik, oksijenlenmiş maddeler veya eterlerle olduğu gibi) hidrojen peroksit (H2O2 ) olarak hesaplanan peroksit içeriği % 0,3'ten fazla ise, bu maddeler taşıma için kabul edilmemelidir. III. TRİKLOROSİLAN alevlenebilir aşındırıcı zehirli bir maddedir. IV. Asfiksant özelliği olduğu bilinen bir maddenin taşınması için ambalaj üzerinde 2.2 etiketi olmalıdır. V. Emici bir malzemeye kan damlatılarak elde edilmiş, kurumuş kan lekeleri ADR’ye tabidir.
Aşağıdaki maddeleri içeren ambalajlardan hangi ikisinin aynı taşıma birimine birlikte yüklenmesine izin verilmez?
Tehlike ikaz levhası takılması ile ilgili aşağıdaki hükümlerden hangisi doğrudur? I. UN 2931 maddesini içermiş boş ve temizlenmemiş ambalajlardan 1.000 kg’ının bir araç ile taşınmasında, aracın her iki yanı ve arkasına Sınıf 6.1’e ait tehlike ikaz levhaları takılmalıdır. II. UN 1826 PG II maddesini taşımış, boş, temizlenmemiş ve gazdan arındırılmamış birtank konteynerin taşınmasında, tank- konteynerin her iki yanına ve her bir ucuna Sınıf 8’e ait tehlike ikaz levhası takılması yeterlidir. III. UN 0364 ile UN 0332 maddeleri aynı araçta yetkili makam tarafından onay alarak birbirinden ayrı bölmelerde taşındığında, söz konusu aracın her iki yanına ve arka tarafına Alt Grup 1.1 tehlike ikaz levhası takılmalıdır. IV. UN 1794 maddesi dökme olarak taşındığında, araca tehlike ikaz levhası takılmasına gerek yoktur. V. UN 3336 PG III maddesi ambalajlı olarak araçla taşındığında, araca tehlike ikaz levhası takılmasına gerek yoktur.
Basınçlı kaplar ile ilgili aşağıdakilerden hangileri doğrudur?
I. KARBON DİOKSİT maddesinin taşınması için kullanılan basınçlı kaplara, basınç tahliye cihazı takılmasına gerek yoktur. II. UN 3468 maddesinin taşınmasında, su kapasitesi 140 l ve oluşan azami basıncı 20 MPa olan basınçlı kap kullanılabilir. III. UN 2988 maddesinin taşınmasında kullanılan basınçlı kaplar, her on yılda bir teste tabi tutulacaktır. IV. BROM TRİFLORÜR maddesinin taşınacağı basınçlı kabın cidar kalınlığı 5 mm olabilir. V. SÜLFÜRİL FLORÜR maddesinin taşınacağı alüminyum alaşımlı basınçlı kabın periyodik testleri 15 yılda bir yapılır.
Birbirleriyle tehlikeli tepkimeye girmemek koşuluyla 5 l’lik iç ambalajlarda bulunan UN 1302 maddesi aşağıdakilerden hangileri ile birlikte ambalajlanabilir?
I. 3 l’lik iç ambalajlarda bulunan UN 1250 maddesiyle
II. 6 kg’lık iç ambalajlarda bulunan UN 1451 maddesiyle
III. 3 l’lik iç ambalajlarda bulunan UN 1605 maddesiyle
IV. % 5 oranında serbest asit içeren 5 kg’lık iç ambalajlarda bulunan kurşun sülfatla
V. 5 l’lik iç ambalajlarda bulunan UN 1305 maddesiyle
Aşağıdaki hangi taşımaya tehlikeli madde güvenlik danışmanı müsaade eder?
Paketleme talimatı ile ilgili aşağıdakilerden hangileri doğrudur?
I. Katı UN 3373 maddesinin taşındığı ana kaplar toz geçirmez olacaktır.
II. Aksi belirtilmedikçe UN 2809 maddesinin taşındığı basınçlı kabın asgari test basıncı 0,6 MPa olmalıdır.
III. UN 0160 maddesinin taşınmasında 1B2 kodlu dış ambalaj kullanıldığında iç ambalaj kullanılmayabilir.
IV. UN 1347 maddesi, ambalaj başına 15 kg’dan fazla taşınmamalıdır.
V. UN 2956 maddesinin taşınmasında 1G kodlu dış ambalaj kullanıldığında, bu ambalajın azami net kütlesi 25 kg olmalıdır.
Ortam sıcaklığında su ile kolayca tepkime vererek alevlenebilir gaz açığa çıkarma hızı maddenin bir kg’ı için dakikada 30 l olan, ikincil tehlikesi olamayan sıvı tehlikeli madde, Ankara’dan Mersin’e gönderilmek isteniyor. Yapılacak bu taşıma ile ilgili aşağıdakilerden hangileri doğrudur?
I. Bu madde, UN 3222 maddesi ile aynı araca birlikte yüklenebilir.
II. Bu taşımada T11 portatif tankı kullanılabilir.
III. Bu maddeyi taşıyacak olan basınçlı kapların, 10 barlık test basıncında 10 yılda bir periyodik teste tabi tutulması gerekir.
IV. Bu maddeden ambalajlı olarak 15.000 kg gönderildiğinde, aracın gözetim altında bulundurulması gerekir.
V. Bu maddeyi taşıyacak tankın üzerinde “Do not open during carriage. (Taşıma sırasında açmayın.) Gives off flammable gases on contact with water. (Suyla temas halinde alevlenebilir gazlar açığa çıkarır.)” ibaresi bulunmalıdır.
Aşağıdaki maddelerden hangileri sadece tüplü gaz tankerlerinde veya elemanları haznelerden oluşan MEGC'lerde taşınabilir?
I. UN 1070
II. UN 1067
III. UN 1081
IV. UN 1076
V. UN 1005
Portatif tankta taşımacılık ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
IBC’lerde taşınan ve patlayıcı içeriklerinin toplam net kütlesi 2.000 kg olan UN 0241 maddesinin taşıma evrakı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
NİTROGLİSERİN ÇÖZELTİSİ ALKOLDE (% 1’den az nitrogliserin ile) maddesinin 350 kg’ı, 1 l’lik iç ambalaj ve brüt kütlesi 25 kg olan dış ambalajlarda taşınmak istenmektedir. Bu madde aşağıda verilen hangi madde/maddeler ile birlikte aynı araçta taşınabilir?
I. UN 0161
II. UN 0356
III. UN 0337
IV. UN 0447
V. UN 0499
Aşağıdaki hangi taşımalar için güvenlik planı yapılması gerekmemektedir? I. Tank ile 2.500 l UN 1755 PG II maddesinin taşınmasında II. Ambalajlı olarak 3.500 kg METİLSİKLOHEKZANON maddesinin taşınmasında III. Dökme olarak 3.500 kg UN 2217 maddesinin taşınmasında IV. Ambalajlı olarak 3.000 kg UN 2923 PG I maddesinin taşınmasında V. Tank ile 2.900 l UN 3211 PG II taşınmasında
Aşağıda belirtilen taşımalardan hangisi ADR’ye uygundur?
21N/Z/02 19 NL/AB 012/0/1500 işaretine sahip IBC için aşağıdaki şıklardan hangileri doğrudur?
I. Katılar için, basınç altında doldurulmuş veya boşaltılmış, çelik veya alüminyum dışında metal bir IBC’dir. II. Bu IBC’nin muayene için kolaylıkla erişilebilecek bir yerine kalıcı şekilde iliştirilmiş aşınmaya dayanıklı bir plaka üzerinde test (gösterge) basıncı bilgisi yer almalıdır. III. Taşıma için ilk kullanımdan önce ve iki buçuk yılı aşmayacak aralıklarla sızdırmazlık testinden geçecektir. IV. İstifleme için tasarlanmamış bir IBC’dir. V. Paketleme grubu II ve III’e atanmış katı maddeler için kullanılabilir.
UN 1722 maddesinin ADR tankı ile taşınmasına ilişkin aşağıdakilerden ifadelerin hangisi yanlıştır?
ADR’ye göre paketleme talimatlarından hangisi yanlıştır?
Tünel kısıtlamalarıyla ilgili aşağıdaki şıklardan hangileri doğrudur? I. Taşıma ünitesi başına toplam net patlayıcı kütlesi 10.000 kg olan UN 0242 maddesini taşıyan araç, C kategorisindeki tünelden geçebilir. II. IBC’lerde UN 1402 PG I maddesinin taşındığı araç, D kategorisindeki tünelden geçebilir. III. Taşıma ünitesi başına toplam net patlayıcı kütlesi 750 kg olan UN 0245 maddesini taşıyan araç, B kategorisindeki tünelden geçebilir. IV. UN 1400 maddesini taşıyan tanker, D kategorisindeki tünelden geçebilir. V. UN 2814 BULAŞICI MADDE, İNSANLARI ETKİLEYEN maddesini taşıyan araç, E kategorisindeki tünelden geçebilir.
Aşağıdaki tehlikeli maddelerin karıştırılmasından ortaya çıkan sıvı tehlikeli maddenin taşınmasıyla ilgili hangileri doğrudur? • Parlama noktası 25 °C, başlangıç kaynama noktası 40 °C olan sıvı, • 2 dakikalık temas süresi ve 45 dakikalık gözlem periyodunda geri dönüşü olmayan cilt dokusu hasarına neden olan madde. I. Bu maddenin taşınmasında, tekli ambalaj olarak azami kapasitesi 450 l olan sabit (çıkarılamaz) kapaklı çelik varil kullanılabilir. II. Birbirleriyle tehlikeli tepkimeye girmemeleri koşuluyla, iç ambalaj başına 3 l’yi aşmayan miktarlarda, 6.1.4.21'e uyan bir kombine ambalaj içinde UN 3494 PG I maddesi ile birlikte ambalajlanabilir. III. Bu madde L21CN kodlu tankla taşınabilir. IV. Bu madde tankta taşındığında AT tipi araç kullanılabilir. V. Ambalajlı olarak bu maddenin taşındığı aracın D kategorisindeki tünellerden geçişi yasaktır.
5 kg UN 0290 maddesi ile 7 kg UN 0414 maddesi tek seferde bir taşıma ünitesinde ambalaj içerisinde taşınmak istenmektedir. Bu taşımayla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
HİDROJEN SİYANÜR, STABİLİZE (%3’ten az su içeren) maddesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Aşağıdaki ambalajların hangisinde taşıma sırasında sıvılaşmaya meyilli maddeler taşınabilir?
Konsantrasyonu 60 % olan tert-BÜTİL MONOPEROKSİMALEAT maddesinin taşınmasıyla ilgili aşağıdaki şıklardan hangileri doğrudur? I. Bu madde 27 kg’lık 1B1 kodlu ambalaj ile taşınabilir. II. Bu maddeyi taşıyan ambalajlara “PATLAYICI” ikincil tehlike etiketi gereklidir. III. Bir aracın veya büyük konteynerin içinde 5.000 kg’dan fazla bu maddeden bulunuyorsa, yük her biri 5.000 kg'ı aşmayan ve aralarında en az 0,05 m hava boşluğu bulunan sıralara bölünecektir. IV. UN 3119 maddesi ile birlikte bir taşıma ünitesine yüklenemez. V. Bu maddenin ambalajlı olarak taşınacağı kapalı veya örtülü konteynerler 3 m3 ’ün üzerinde iç hacme sahip olmalıdır.
UN 3312 maddesini taşıyacak portatif tankta bulunacak aşınmaya dayanıklı metal plakanın üzerine aşağıdaki bilgilerden hangileri işaretlenecektir? I. Üreticinin seri numarası II. Gövde malzemesi (malzemeleri) ve malzeme standart referans(lar)ı III. İlk basınçlı test gözetmeninin künyesi IV. Tank sahibinin adresi V. Tasarım onay tarihi
Aşağıdaki şıklardan hangileri ADR’ye göre taşınamaz? I. Taşıma sırasındaki polimerizasyonu veya tehlikeli bozunmalarını önlemek için gerekli önlemler alınmış Sınıf 4.1'deki kimyasal olarak kararsız maddeler. II. Yangın tehlikesi veya hafif bir patlama ya da hafif bir fırlama tehlikesi veya her ikisi birden olan, ancak toplu patlama tehlikesi olmayan ve hem patlayıcı madde hem de zehirli bir kimyasal madde içeren nesneler. III. UN No. 1001, 2073 veya 3318 altında sınıflandırılamayan çözünmüş gazlar. IV. Amonyum klorat ve sulu çözeltileri ile kloratın bir amonyum tuzu ile karışımları. V. Hidrojen peroksit (H2O2) olarak hesaplanan peroksit içeriği % 0,05 olan kolayca peroksit oluşturan Sınıf 3 maddeleri.
Aşağıdaki şıklardan hangileri için güvenlik planı hazırlanması gereklidir? I. Ambalajlı olarak 15 kg UN 0500 maddesinin taşınmasında II. Tankta 10 kg UN 0331 taşınmasında III. Tek bir ambalaj başına taşıma güvenlik eşiği 400 TBq olan Cd-109 radyonüklidi IV. Ambalajlı olarak UN 3549 maddesinin taşınmasında V. Ambalajlı olarak 5.000 l UN 3505 maddesinin taşınmasında
Aşağıdaki patlayıcıların EX/III aracıyla taşınması için en az kaç araç gerekmektedir?
- 30 kg UN 0473 maddesi,
- 18.000 kg UN 0454 maddesi,
- 12.000 kg UN 0462 maddesi,
- 4.000 kg UN 0461 maddesi,
- 1.000 kg boş, temizlenmemiş ambalaj.
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Aşağıda belirtilen maddeler EX/II tipi bir araçta taşınmak istenmektedir. • 5.000 kg UN 0355, • 600 kg UN 0482, • 500 kg UN 0467, • 450 kg UN 0466 taşımış boş ve temizlenmemiş ambalajlar. Bu taşıma için en az kaç adet EX/II tipi araç gerekir?
Birbirleriyle tehlikeli tepkimeye girmemek koşulu ile 3 l’lik plastik iç ambalajlara konulmuş UN 1672 maddesi aşağıdaki maddelerden hangileriyle aynı kombine ambalajda birlikte ambalajlanabilir? I. 2 l’lik plastik iç ambalajlara konulmuş UN 1203 ürünü ile birlikte II. 3 l’lik plastik iç ambalajlara konulmuş UN 1686 PG II ürünü ile birlikte III. 1 l’lik plastik iç ambalajlara konulmuş UN 1908 PG II ürünü ile birlikte IV. 5 l’lik plastik iç ambalajlara konulmuş UN 1686 PG III ürünü ile birlikte V. 5 l’lik plastik iç ambalajlara konulmuş UN 1686 PG II ürünü ile birlikte
Aşağıdaki şıklardan hangileri yanlıştır? I. Yetkili makam tarafından aksi onaylanmadıkça veya taşınan maddenin yapısından dolayı daha kısa bir kullanım süresi belirtilmedikçe, plastik varillerin kullanım süresi üretim tarihinden itibaren 5 yıldır. II. Sıvı ve katı maddelerin taşınmasında kullanılan basınçlı kaplar, aksi belirtilmedikçe her 5 yılda bir periyodik muayene ve teste tabi tutulur. III. Bir metal IBC, hizmete alındığı tarihten itibaren, iki buçuk yıl ve 5 yılı aşmayan aralıklarla muayene ve teste tabi tutulur. IV. Bir UN sertifikalı MEGC, hizmete alındığı tarihten itibaren, 5 yılı aşmayan aralıklarla periyodik muayeneye tabi tutulur. V. Esnek dökme yük konteynerlerinin tehlikeli maddelerin taşınması için izin verilen kullanım süresi üretim tarihinden itibaren iki yıldır.
UN 1723 maddesi ile UN 1053 maddesi karıştırılıp yeni bir madde elde edilmiştir. Bu yeni madde ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
Aşağıdaki araçlardan hangisi ADR araç onay sertifikası olmadan tehlikeli madde taşımacılık faaliyetinde kullanılabilir?
Aşağıdaki taşımacılık işlemlerine ilişkin verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
Aşağıdaki şıklardan hangileri yanlıştır? I. Ambalaj içinde UN 1967 maddesinin taşındığı araçta, göz durulama sıvısı bulundurulması zorunludur. II. Ambalaj içinde UN 1975 maddesi taşınan bir araçta, kanalizasyon örtüsü bulundurulması zorunludur. III. Ambalajlı olarak UN 1163 maddesinden 15 kg ve UN 1170 PG II maddesinden 100 kg taşıyan araçta acil durum maskesi zorunludur. IV. UN 1238 maddesinin taşındığı tankerde araç ekibinin her bir üyesi için acil durum maskesi bulundurulması zorunludur. V. 500 l UN 1793 maddesini 10 l’lik iç ambalaj ve brüt kütlesi 30 kg’lık dış ambalajlarda taşıyan araçta toplama kabı bulundurulması zorunludur.
4G/Y145/S/22TR/VL852/REC ambalaj kodu için aşağıdaki şıklardan hangisi doğrudur? I. Ambalajın son kullanma tarihi 2022’dir. II. Ambalaj katı malzemelerin veya iç ambalajların taşınmasına yönelik olarak tasarlanmıştır. III. Ambalaja onay veren ülkenin uluslararası trafik kodu “TR” dir. IV. Paketleme grubu I ve II olan tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılır. V. Ambalaj çelik bir varildir.
Sadece UN 1173 maddesinin taşınmasında kullanılan ve üzerinde UN/31H1/Y/01 19/… ambalaj kodu bulunan bir IBC, 07/2021 tarihinde yapılan sızdırmazlık testinden başarıyla geçmiştir. Bu IBC hangi tarihe kadar kullanılabilir?
Aşağıdaki şıklardan hangileri doğrudur? I. Basınçlı varil, su kapasitesi 150 litreden çok ve 1.000 litreden az olan kaynaklanmış taşınabilir basınçlı kap anlamına gelir. II. Büyük ambalajlar 3 m³’ten küçük hacme sahiptir. III. “LNG” yüksek metan içeriğine sahip doğal gazdan oluşan sıkıştırılmış gazı ifade eder. IV. TFC sınıflandırma koduna sahip maddelerin taşınacağı silindir demetinin su kapasitesi 1.000 litreyle sınırlıdır. V. Sınıf 7 maddelerini içeren IBC’lerin azami kapasitesi 1,5 m³’tür.
Ankara’dan Çankırı’ya karayoluyla; • Ambalajlı olarak 400 kg UN 0460, • 1A1 kodlu varil ile 300 l UN 1298, • İç ambalajı 400 g, toplam brüt kütlesi 20 kg olan dış ambalajlarla toplam 800 kg UN 2250, • İç ambalajı 40 ml, toplam brüt kütlesi 200 g olan dış ambalajlarla toplam 400 kg UN 2252 maddelerinin, taşıma ünitesinin azami kütlesi 8 ton olan bir araçta beraber taşınmasına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? I. Taşımacı, yolculuğun başlamasından önce araç ekibinin okuyup anlayabileceği dillerdeki yazılı talimatı araç ekibine sunmak zorunda değildir. II. Bu taşımacılık için aracın ön ve arkasına boş turuncu plaka takılması zorunludur. III. Taşımada kullanılacak aracın önüne ve arkasına sınırlı miktar işaretleme plakası takılmalıdır. IV. Bu taşımada taşıma evrakı hazırlanması zorunludur. V. Söz konusu araçta asgari 2 kg kuru toz (ya da aynı kapasiteye sahip başka bir söndürücü madde) içeren A, B ve C sınıfındaki yangınlar için uygun taşınabilir bir yangın söndürme aleti bulundurulması yeterlidir.
UN 0113 maddesinin taşınmasıyla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur? I. Bu maddenin konulacağı iç ambalajlar en fazla 50 g patlayıcı madde (kuru maddeye karşılık gelen miktar) içermelidir. II. Bu maddenin dış ambalajı en fazla 25 bölme içerecek şekilde ayrılabilir. III. EX/III tip onayı olan bir araç bu maddenin 22 kilogramını bir seferde taşıyabilir. IV. EX/II tip onayına sahip bir araç, bu maddenin 22 kilogramını dört seferde taşıyabilir. V. UN 0114 maddesi ile birlikte ambalajlanabilir.
Aşağıda belirtilen ürünlerin taşınmasında kullanılan tanklardan hangisi gıda maddeleri veya hayvan yemlerinin taşınmasında kullanılamaz?
Aşağıdaki şıklardan hangileri yanlıştır? I. PG II olan katılar için IBC’lerin kapasitesi en fazla 3 m3 ’tür. II. PG I’e ait katılar için 11A kodlu ambalajların kapasitesi en fazla 1,5 m3’tür. III. PG I olan katı maddeler için 11H2 kodlu ambalajların kapasitesi en fazla 3 m3 ’tür. IV. Radyoaktif maddelerin taşınmasında kullanılacak konteynerin iç hacmi 1 m3 ’ten düşük olabilir. V. Büyük kurtarma ambalajları 3 m3’ten küçük hacme sahiptir.