Bu test Bizden 7. SınıfKazanım Testleri Kategorisinde Toplam Soru5 Her soru toplam 4 başarılar.
Orta Çağ’da Avrupa’da Katolik kilisesi dini, siyasi ve ekonomik gücü elinde bulunduruyordu. Bilimsel ve akılcı düşünceyi reddederek kişisel görüşleri yasaklamıştı.
Buna göre Avrupa’da,
I. Bilim çok gelişememiştir. II. Büyük imparatorluklar kurulmuştur. III. Hristiyanlık geniş alanlara yayılmıştır.
hangisi ya da hangileri gerçekleşmiş olabilir?
Bruno, İtalya’da doğan rahip, filozof ve gök bilimcidir. Kopernik’in evrende dünyadan başka gezegenlerin de olduğu fikrine inanmış ve aynı görüşte olan Galileo ile tanışmıştı. Bu görüşleri yüzünden cezalandırıldı. Gördüğü işkencelere rağmen görüşlerinden vazgeçmedi ve mahkum edildi.
Buna göre aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
Anayasamızın 27. maddesi “Herkes, bilim ve sanatı serbestçe öğrenme ve öğretme, açıklama, yayma ve bu alanlarda her türlü araştırma hakkına sahiptir.” şeklindedir.
Buna göre ülkemiz ile ilgili olarak,
I. Bilimsel çalışmalar kanunlarla korunmuştur. II. Bilimsel çalışmaların önü açık tutulmuştur. III. Bilimsel çalışma yapılması engellenmiştir.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
Orta Çağ, Avrupa için baskı ve korku dönemi olarak adlandırılır. Bu dönemde din adamları ve soylular her alanda söz sahibiydi. Bilimsel çalışmalar, felsefe, sanat, siyaset ve ekonomide Katolik kilisesinin sözünden çıkmak ve görüşlerini eleştirmek mümkün değildi.
Yukarıda verilen bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Avrupa karanlık dönemi yaşarken İslam dünyası en parlak dönemini yaşamaktaydı. Orta Çağ’da İslam dünyasında tıp, astronomi, matematik ve coğrafya alanında çeşitli eserler yazılmıştır. Müslüman bilim insanları yazdıkları bu eserlerle Avrupa’yı etkilemişlerdir.
Orta Çağ’da İslam dünyasının ileri olması öncelikle aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?