KPSS Lisans Konuları ve Soru Dağılımı
KPSS lisans konuları ve soru dağılımı kamuda memur olarak görev yapmak isteyen adaylar için önemli bir konudur. Sınava hazırlık aşamasında hangi konulara öncelik verilmesi gerektiği konusunda bir rehber olur. Sınavda toplamda 120 soru sorulur. Bu sorulardan 60 adeti Genel Kültür, 60 adeti ise Genel Yetenek sorularıdır.
KPSS Eğitim Bilimleri Konuları ve Soru Dağılımları 2023
KPSS Lisans Konuları ve Soru Dağılımları 2023
KPSS Genel Yetenek Dersleri ve Soru Sayıları 2023
KPSS Konuları ve Soru Dağılımı
Tüm sorular için adaylara 130 dakika süre verilir. KPSS lisans sınavına girecek olan adaylar için 30 adet Matematik ve Geometri, 30 adet Türkçe, 28 adet Tarih, 18 adet Coğrafya, 8 adet Vatandaşlık, 6 adet güncel soruları sorulur. Sınava girmek için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Sınava senede bir kere gerçekleştirilir.
KPSS Konuları
Ülkemizde üniversite mezunu olan kişiler memur olmak istediklerinde KPSS sınavına girmeleri gerekir. KPSS ile devlette çalışma hakkı kazanan bireyler için maaş ve düzenli çalışma hayatı olması sebebiyle sınava katılan kişi sayısı da fazla olur.
Sınavda genel kültür kısmında sınava giren adayların bilgisi ölçülür. Genel yetenek kısmında ise problem çözme ile anlama yetenekleri sınanır. Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak açılımı olan sınava giren adaylar aldıkları puana göre birtakım kamu kuruluşlarına atanmak için başvuru yapabilirler.
Üniversiteden mezun olan kişiler KPSS lisans sınavına girerek atanmayı hedefler. Sınava hazırlık için yapılması gereken çözülebildiği kadar örnek deneme çözmektir. Geçmiş yıllarda çıkan sorular çözülür.
KPSS 2023 Konu Dağılımı
Genel kültür kısmında Türkçe soruları çıkar ve genel olarak en çok çıkan soru çeşidi paragraf soruları olur. KPSS başvuru işlemleri ÖSYM web sitesi üzerinden gerçekleştirilir.
Türkçe kısmında paragrafın yanında dil bilgisi soruları da önemli yer tutar. Matematik kısmında ise sorular ağırlıklı olarak problemlerden çıkar. Bol bol problem çözebileceğiniz kaynaklardan çalışmak sizin için rakiplerinize karşı sağlayacağınız bir avantaj olur.
KPSS Türkçe kısmı için sözcükte anlam, cümlede anlam, paragrafta anlam, yazım kuralları, sözel mantık, noktalama işaretleri, cümle bilgisi, ses bilgisi, sözcük türleri, anlatım bozuklukları, yapı bilgisi konularından sorular çıkar. Sınava girecek adaylar her konuya özen göstererek çalışmalı ve hazırlanmalıdır.
KPSS Başvuru Tarihi Ne Zaman?
KPSS sınavı birçok insanın hayat kurma yolunda önem teşkil eden bir sınavdır. Genç insanlar hayatlarını bu sınavın sonuçlarına göre kurarlar. KPSS başvuru ücreti ödenerek sınava başvuru süreci tamamlanır.
Sınava verimli bir şekilde hazırlanmak için sistemli ve düzenli bir şekilde çalışmak gerekir. Konu tekrarı yaparak öğrendiğiniz konuları pekiştirmeli ve örnek sorular çözerek sınava hazırlanmalısınız.
Hazırlık aşamasında en önemli hususlardan biri de not tutmaktır. Planlı bir şekilde çalışma programı oluşturun ve programa uyun. En önemli konulardan biri KPSS deneme soruları çözmektir. Geçmiş yıllarda çıkmış olan sorulardan oluşan denemeler çözmek her zaman en faydalı yöntemlerden biridir. Birçok aday bu şekilde çalışır.
KPSS Baraj Puanı Kaç?
KPSS çalışma programı hazırlamak sınava girecek olan her aday için önemlidir. Sınavda farklı mezunlar için farklı sınav oturumları düzenlenir. Her aday kendi oturumunu baz alarak çalışmalarını gerçekleştirmelidir.
KPSS ön lisans, ortaöğretim, öğretmenli sınavı olmak üzere farklı sınav oturumları mevcuttur. Adaylar kamuda hangi görevi almak istiyorsa kendine özel olan sınav oturumuna girmeli ve baraj puanını geçmelidir.
Sınavdan aldığınız sonuç 2 sene boyunca geçerli olur. Bu sebeple henüz mezun olmadıysanız da sınava girebilirsiniz. Fakat puanınızı aldıktan sonra tercih yapacağınız zaman mezun olmanız gerekir. 2022 senesi için başvurular Mayıs itibariyle başlayacaktır ve birçok aday sınav sürecini heyecanla bekler durumdadır.
2023 KPSS Konuları ve Dağılımları
Bu yazımızda 2022 KPSS lisans konuları ve soruların dağılımı listesini sizler için hazırladık. ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS lisans imtihanı için 60 Genel Kültür ve 60 Genel Yetenek sorusu olmak üzere toplam 120 soru sorulmaktadır. Bu 120 soru için ise 130 dakika kısaca 2 saat 10 dakika benzer biçimde bir süre sizlere verilecek.
KPSS lisans sınavında genel olarak 30 Matematik-Geometri, 30 Türkçe, 28 Tarih, 18 Coğrafya ve 8 Vatandaşlık ve 6 güncel konu sorusu çıkmaktadır. Derslerin konularını ve hangi yıl hangi mevzudan kaç soru çıkmış ayrıntılı bir halde soru dağılım listesini öğrenebileceksiniz. Ayrıntıları aşağıdaki bağlantılar üstünden öğrenebilirsiniz.