Özürlü Devamsızlık ve Evci İzin Dilekçe Örneği.
Özürlü devamsızlık ve evci izin dilekçe örneği öğrencinin velisi tarafından yazılır ve okul idaresine teslim edilir. Öğrenciler eğitim hayatlarında 1 sene boyunca 35 gün süreyle özürlü olarak, 10 gün süreyle de özürsüz olarak devamsızlık yapma hakkına sahiptir.
Eğer 1 sene içerisinde hakkı olan günleri aşarsa problemler ortaya çıkabilir. Öğrenciler devamsızlık hakkını aştığında sene tekrarı yapmak zorunda kalabilirler. Öğrenci gerekçeli bir neden sunarak devamsızlık yaparsa dilekçe ile başvurularak devamsızlık günlerinin silinmesi sağlanabilir.
Devamsızlık sorunu yaşayan öğrencinin geçerli bir mazereti varsa okul idaresi bu durumu değerlendirmeye alır.
Özürlü Devamsızlık Dilekçesi
Okulda devamsızlık yaşayan öğrenci sene tekrarı yaşayabileceğinden eğer geçerli bir sebebi varsa velisi tarafından sildirme amaçlı dilekçe yazılabilir. Özürlü devamsızlık dilekçesi veli tarafından okul idaresine teslim edilir. Dilekçede bulunması gerekenler şunlardır:
- Öğrencinin isim, soy isim ve okul numarası.
- Velinin isim, soy isim ve iletişim bilgisi.
- Devamsızlığın nedeni.
Dilekçeye tarih atılmalı ve veli imzası bulunmalıdır. Dilekçede devamsızlığa gerekçe olarak doğru bilgiler detaylı şekilde belirtilmelidir. Dilekçe okul idaresine teslim edildiğinde e-okul sistemine yüklenir.
İşleme alınan dilekçeler için 15 gün içerisinde veliye cevap verilir. Dilekçe resmi bir belge olduğu için işleme alınmak zorundadır.
Özürlü Devamsızlık için Dilekçe
Devamsızlık öğrenciler için okul hayatlarında problem yaratabilir. Özürlü devamsızlık için dilekçe her öğrenciye tanınan bir haktır. Öğrencinin devamsızlık yapmak için geçerli bir nedeni varsa bu durum dilekçe ile okul idaresine bildirilmelidir.
Dilekçeyi mutlaka veli yazmalı ve dilekçede yapılan devamsızlıktan haberi olduğunu bildirmelidir. Gerekçe olarak yazılan husus okulda idaresi tarafından değerlendirmeye alınır.
Değerlendirme sonrası gerekçe kabul edilir ya da reddedilir. Dilekçe kabul edilirse öğrencinin devamsızlık yaptığı günler sistemden silinir. Kabul edilmezse devamsızlık yapılan günler geçerli olur ve öğrenci sınıf tekrarı gibi yaptırımlar ile karşı karşıya gelerek mağdur olabilir.
Öğrenci Özürlü Devamsızlık Dilekçesi
Öğrenci özürlü devamsızlık dilekçesi öğrencinin velisi tarafından yazılarak okul idaresine teslim edilir. Dilekçe öğrencinin geçerli bir nedeni varsa devamsızlık sebebiyle mağdur olmaması içindir.
Fakat her dilekçe kabul edilmez ve yaptırım uygulanabilir. Burada önemli olan nedenin geçerli olmasıdır. Öğrencilerin senede hakkı olan devamsızlık kotası vardır ve bu kotayı aşmamaya dikkat etmeleri gerekir.
Devamsızlığa itiraz dilekçesi yalnızca veli tarafından yazılabilir ve dilekçenin alt kısmında da tarih ve veli imzası olmalıdır. İmzasız dilekçeler işleme alınmaz. Dilekçede neden devamsızlık yapıldığına dair kibar bir dil kullanılmalı ve detaylı şekilde bilgi verilmelidir. Yalan beyan kesinlikle verilmemelidir.
Öğretmenlerin 2022 - 2023 yılında dosyasında olması gereken evrakları ve yazılı soruları, zümre toplantı tutanakları, yıllık planları bu bölümden bulabilirsiniz.